Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A pórét megtisztítjuk, megmossuk, hosszában kettévágjuk, a feleket a tésztához hasonló csíkokra vágjuk. A zellert és a répát meghámozzuk, megmossuk, és apró kockákra vágjuk. A citromot alaposan megmossuk, meghámozzuk, és a héját apró csíkokra vágjuk.
Elkészítés: A pórét a tészta főzővizében 2 percig főzzük, kiszedjük, és hideg vízbe a mártjuk. A forró vízben megfőzzük a tésztát, leszűrjük, lecsepegtetjük. Felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk benne a zeller- és répakockákat. Hozzáadjuk a pórét, a kakukkfüvet, a citromhéjat, és pár percig pirítjuk. Megszórjuk a liszttel, ráöntjük a levest, a szójaszószt, és felforraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, és további 5 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük. Összekeverjük a tésztával, és azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 746 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.