Előkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A pórét megtisztítjuk, megmossuk, hosszában kettévágjuk, a feleket a tésztához hasonló csíkokra vágjuk. A zellert és a répát meghámozzuk, megmossuk, és apró kockákra vágjuk. A citromot alaposan megmossuk, meghámozzuk, és a héját apró csíkokra vágjuk.
Elkészítés: A pórét a tészta főzővizében 2 percig főzzük, kiszedjük, és hideg vízbe a mártjuk. A forró vízben megfőzzük a tésztát, leszűrjük, lecsepegtetjük. Felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk benne a zeller- és répakockákat. Hozzáadjuk a pórét, a kakukkfüvet, a citromhéjat, és pár percig pirítjuk. Megszórjuk a liszttel, ráöntjük a levest, a szójaszószt, és felforraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, és további 5 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük. Összekeverjük a tésztával, és azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 746 kcal
2025.02.15.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.