Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A tojást kettéválasztjuk.
Elkészítés: A tojássárgáját a keményítővel és kevés hideg tejjel simára keverjük. A maradék tejet 6 evőkanál cukorral, egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal felforraljuk. Végül belekeverjük a kikevert keményítőt is, és egyet forralunk rajta. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk. Még egyszer hirtelen felforraljuk, és belekeverjük a citromlevet is. A masszát hideg vízzel kiöblített formákba (4 kisebb vagy 1 nagyobb formába) töltjük, és hagyjuk megdermedni. A kivit meghámozzuk, felszeleteljük. Néhány szép szeletet félreteszünk a díszítéshez, a többit összetörjük a maradék cukorral. A pudingot tálra borítjuk, a kivipürével és a kiviszeletekkel körítjük. Megszórjuk a citromhéjjal, és tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 310 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.