Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A tojást kettéválasztjuk.
Elkészítés: A tojássárgáját a keményítővel és kevés hideg tejjel simára keverjük. A maradék tejet 6 evőkanál cukorral, egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal felforraljuk. Végül belekeverjük a kikevert keményítőt is, és egyet forralunk rajta. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk. Még egyszer hirtelen felforraljuk, és belekeverjük a citromlevet is. A masszát hideg vízzel kiöblített formákba (4 kisebb vagy 1 nagyobb formába) töltjük, és hagyjuk megdermedni. A kivit meghámozzuk, felszeleteljük. Néhány szép szeletet félreteszünk a díszítéshez, a többit összetörjük a maradék cukorral. A pudingot tálra borítjuk, a kivipürével és a kiviszeletekkel körítjük. Megszórjuk a citromhéjjal, és tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 310 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.