Elkészítés: Az élesztőt kb. 1 dl langyos-cukros tejben felfuttatom. A lisztet keverőtálba szitálom, a felfutott élesztővel és a többi hozzávalóval (a vaj kivételével) kelt tésztát dagasztok. Amikor szép sima a tészta, a vajat is beledagasztom. Kevés liszttel meghintem, letakarva langyos helyen a duplájára kelesztem.
Ameddig kel a tészta, a túrót villával összetöröm, a többi hozzávalót belekeverem, a tojáshabbal lazítom.
A tésztát lisztezett felületen átgyúrom, kinyújtom kb. bő ujjnyi magasságra, kb. 7-8 cm átmérőjű pohárral kiszaggatom. Közepébe az ujjammal tojás nagyságú gödröt lapogatok, és a túróval megtöltöm.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom, a széleket porcukorral kevert tejjel megkenem, és pihentetem ameddig a sütőt 190 fokra előmelegítem, a sütőbe tolom és kb. 20-25 perc alatt megsütöm.
Vaníliás porcukorral megszitálva kínálom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.