Előkészítés: A tejet felforraljuk. A zsömléket apró kockákra vágjuk, a fölforrósított tejjel meglocsoljuk.
Elkészítés: A tejfölhöz hozzáadjuk a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a citromlevet, és jól összekeverjük. A megpuhult zsömlekockákat a tejfölös masszába forgatjuk. Egy mély tűzálló tálat vastagon kikenünk vajjal. Belesimítjuk a tejfölös-zsömlés keverék felét. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A cseresznyét lecsepegtetjük, rászórjuk a tésztára a felét, majd beborítjuk a maradék masszával és cseresznyével. A sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk. Melegen és hidegen egyaránt finom.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 580 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.