Elkészítés: A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük. Közepes méretű krumpli esetében kb. 45 perc alatt fő meg. A krumplit meghámozzuk, krumplinyomóval átpasszírozzuk, és hagyjuk kihűlni. (Az utóbbi fontos!)
Amíg hűl a krumpli, aranybarnára pirítjuk az olajjal elkevert zsemlemorzsát, kimagozzuk a cseresznyét.
Miután kihűlt a krumpli, hozzáadjuk a grízt, a lisztet, a sót, az olajat és a tojást, jól összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még egy kevés lisztet adhatunk hozzá.
Lisztezett deszkán két részletben kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és kb. 9x9 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik tésztadarabra néhány cseresznyét teszünk és 1-1 kockacukrot, rászórunk egy csipet fahéjat, majd gombócot formálun a tésztából.
Enyhén sós, bő, forrásban lévő vízben 2-3 részletben kb. 10-10 perc alatt megfőzzük a gombócokat. Szűrőkanállal kiszedjük egy tálba, és kb. 5 perc pihentetés után óvatosan az edény rázogatásával megforgatjuk a zsemlemorzsában.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.