Elkészítés: A tésztához a szobahőmérsékletű, puha vajat a cukorral kézi robotgép segítségével összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, és további fél percig keverjük. A lisztet is beleszórjuk, és csak éppen addig keverjük, amíg a tészta összeáll – ha szükséges, 1 evőkanál jeges vizet adhatunk hozzá. Enyhén lisztezett felületen kézzel összegyúrjuk. A tésztát fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.
A tészta 2/3 részét lisztezett felületen köralakúra nyújtjuk, akkorára, hogy a piteformát ki tudjunk bélelni vele.
A kimagozott cseresznyét összekeverjük a barnacukorral, a keményítővel és a durvára darált mogyoróval, és a tésztán egyenletesen elosztjuk.
A maradék tésztából ízlés – és kézügyesség szerint különféle díszítéseket készíthetünk a pite tetejére, szélére. A tésztadíszítést tojással megkenjük. Kevés kristálycukorral megszórjuk, mely szépen a tésztára karamellizálódik majd, ettől jó ropogós lesz.
200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton sütjük 10 percig, majd mérsékeljük a hőt 160 fokra. További 30-35 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz a piténk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.