Elkészítés: A cseresznyét kimagozzuk, a porcukorral összekeverjük, félretesszük, levétől kicsöpögtetjük.
A tejet felforraljuk, a zsemléket apró kiskockákra vágjuk vagy tépkedjük, és a tejjel meglocsoljuk.
A tejfölhöz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a kissé felvert tojásokat, a citromlevet, pici sótés a mandulát, összekeverjük. A megpuhult zsemlekockákat a tejfölös mártásba forgatjuk.
Egy mély tűzálló tálat vastagon kivajazunk, belesimítjuk a tejfölös-zsemlés keverék felét. A cseresznye felét a masszára szórjuk, a maradék masszával beborítjuk, a maradék cseresznyét és a mandulaforgácsot a tetejére szórjuk.
Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.