Elkészítés: A csicseriborsót előző esti beáztatás után tegyük fel friss vízzel főni, sóval, őrölt borssal ízesítve főzzük puhára, kb. 1,5-2 óra alatt.
A megtisztított csirkemelleket sózzuk meg kissé, majd forgassuk meg lisztben, és kevés olívaolajon süssük barnára a szeleteket.
Helyezzük el az elősütött csirkemelleket egy tepsibe vagy cseréptálba (a cseréptálat előzőleg legalább fél órára vízbe áztassuk be, és hideg sütőbe szabad betenni, majd fokozatosan emelni a sütési hőmérsékletet). Rendezzük el rajtuk a leszűrt csicseriborsót.
Tegyünk még egy kis olívaolajat abba a serpenyőbe, amiben elősütöttük a húsokat, és dobjuk rá a nagyobb darabokra felvágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymagerezdeket. Adjuk hozzá a nagyobbra összevágott paradicsomokat, majd szórjuk meg 1 teáskanál fahéjjal, 2 evőkanál kakukkfűvel, ízlés szerint sóval és őrölt borssal. Pároljuk kb. 10 percig, gyenge tűzön, majd kanalazzuk rá a csicseris csirkére. Fekete olívabogyóval színesítsük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.