Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk. Ezután sütőpapírral bélelt lapos, nagyméretű tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt világos színűre sütjük.
Ha elkészült, kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és konyharuhára téve felcsavarjuk és kihűtjük.
Közben a hideg tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd belereszeljük a gesztenyepürét, hozzáadjuk a porcukrot, a rumaromát, és könnyű krémesre összekeverjük.
A kihűlt piskótalapot kicsavarjuk a konyharuhából, önmagában visszacsavarjuk, éles késsel 5-6 centi széles csíkokra vágjuk, kihajtjuk, megkenjük gesztenyés krémmel, és középről indulva csigaalakban körbe felcsavarjuk mindegyik csíkot, míg torta nagyságú kerek formát kapunk.
Amaradék krémmel körbekenjük a gesztenyetortát, ráhalmozzuk a kandírozott gyümölcsöket, és hűtőben tesszük néhány órára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.