Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csíkos tészta spárgaraguval recept
recept
Rafinált

Csíkos tészta spárgaraguval

120 perc
4 adag
Átlagos
2009. 04. 29.

Elkészítés

Elkészítés: 1. A céklát forró vízben 1 órát főzzük. A főzővízbe keverünk 1 evőkanál cukrot és 1 teáskanál sót. Ha megfőtt, meghámozzuk, leturmixoljuk, és a felesleges vizet konyharuhában kinyomkodjuk belőle.

2. A spenótot megtisztítjuk, sós vízben leforrázzuk. A forrázó vízbe keverjük a szódabikarbónát, így megőrizhetjük a spenót friss zöld színét. A leforrázott spenótot hideg vízbe dobjuk, majd lecsöpögtetjük, és kinyomkodjuk. Ezt is leturmixoljuk.

3. Összekeverjük a tojásokat, 3 evőkanál olívaolajat, megsózzuk, majd három részre osztjuk. Az egyikben eldolgozzuk a spenótot, a másikban a céklát. A kétféle lisztet összevegyítjük, felosztjuk 10-15-15 dkg arányban, a spenótoshoz és a cékláshoz keverjük a 15 dkg lisztet, a 10 dkg-t összedolgozzuk a kurkumával, és a harmadik adag tojáshoz adjuk. A tésztákat alaposan összedolgozzuk, és egy órát pihentetjük.

4. Ezalatt a spárgát megtisztítjuk, végeit levágjuk. Sós lobogó vízben roppanósra főzzük a spárgasípokat, jeges vízbe szedjük, majd lecsöpögtetjük, és 3 cm-es darabokra vágjuk. A hagymát is megtisztítjuk, a spárgához hasonlóan feldaraboljuk.

5. Felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a spárgát és a zöldhagymát, felöntjük a borral, felforraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a kempingsajtot, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk. Kevés vízzel elkeverjük a keményítőt, besűrítjük vele a spárgát. Végül a maradék olívaolajjal leturmixoljuk a petrezselymet, és a spárgához keverjük.

6. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztákat 1-1,5 cm vastagra, majd egymás tetejére rétegezzük őket, késsel 1 cm-es csíkokra vágjuk, amiket 1 mm vékonyra kinyújtunk (tésztanyújtóval), és nagyobb kockákra vagy metéltre vágjuk. A tésztát forró vízben kifőzzük, leszűrjük, meglocsoljuk olívaolajjal, és a spárgaraguval tálaljuk.

Munka: kb. 2,5 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.