Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, mehet hozzá a só, az olvasztott vaj, a maradék cukor, a tojások és az élesztős tej. Tésztát dagasztunk belőle és meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel, elkészítjük a kakaós tölteléket: egy tálban elkeverjük a kakaót a cukorral,, a fahéjjal, mehet hozzá az olvasztott vaj és a rumaroma. Félretesszük hűlni, hogy kicsit megkössön, és könnyebb legyen majd kenni. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk. A tésztát kettévesszük, az egyik felét kör alakúra nyújtjuk.Egy nagy tányért ráteszünk és körbevágjuk. Így szép kör alakú lesz. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és megkenjük vastagon a kakaós töltelékkel. A tészta másik felével hasonlóképp járunk el és rátesszük a kakaós tésztára. Egy pizza vágóval 16 egyenlő részre vágjuk a tésztát, de úgy, hogy nem vágjuk végig, hanem a közepénél (egy poharat teszünk a közepére) megállunk.Ezután megfogunk 2 egymás melletti cikkelyt: a jobb oldalit jobbra, a baloldalit balra tekerjük és a tetejüknél összecsípjük őket. Ezt minden cikkellyel megcsináljuk kettesével és lesz 8 párunk. Egész tojással lekenjük a kalácsot és mehet a 160 fokos sütőbe. 20-25 perc alatt süssük aranysárgára!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.