Előkészítés: A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, húsát kis kockákra vágjuk. A salátákat leöblítjük, szárazra rázzuk, és falatnyi darabokra tépkedjük. A paprikát leöblítjük, karikákra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, megpirítjuk benne a padlizsánkockákat. Hozzáadjuk a paprikát, ezt is megpirítjuk. Hozzáadunk 2 evőkanál vizet, és kb. 10 percig pároljuk. A maradék olajat elkeverjük a citromlével, sóval, borssal ízesítjük. A padlizsánt összekeverjük a salátával, rácsepegtetjük az öntetet, és kb. 30 percig állni hagyjuk. Tálalás előtt meghintjük sóval.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 140 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.