Elkészítés: A csirkecombot megtisztítom, megmosom, szárazra törlöm. Egy kis edényben összekeverek 0,5 dl olajat sóval, borssal, majorannával, és bekenem a combokat ezzel a páccal. Ezt előző este is el lehet végezni.
Jénaiba helyezem a combokat, egy nagyon pici vizet öntök csak alá. Alufóliával lefedve 200 fokos sütőben puhára párolom. Ha megpuhult, leöntöm róla a levet, később ezzel ízesítem a rizst. Az aszalt gyümölcsöket rászórom a húsra. A sört összekeverem a mézzel, és megkenegetem a combokat. Mehet vissza a sütőbe, alufólia nélkül. 2-3-szor még megkenem sütés közben a mézes sörrel, és le is öntöm a levét az edénybe, hogy minél ropogósabbra süljön.
Közben a rizst megfuttatom 1 kiskanál olajon, majd felöntöm 1,5 bögre vízzel, és a húsról leöntött fűszeres, mézes lével, egyéb fűszer nem kell. Beleszórom a mazsolát, és puhára főzöm.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.