Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben felfuttattam (tudom, hogy a szárazat nem kell, de biztosra akartam menni), aztán hozzákeverve az összes többi hozzávalót picit ragacsos, egynemű tésztát gyúrtam. Ezután félretettem kelni és hozzáfogtam a feltéthez.
2 részre osztottam, mert csak a család egyik fele gomba-párti. Először jön a gomba-mentes verzió: kis zsíron hirtelen megpirítottam a megtisztított és felkockázott máj felét (vigyázat, fröccsen!), sóztam, borsoztam, majd 5 perc sütés után félretettem egy tányérra hűlni. Ezután újabb adag zsíron először a hagymát dinszteltem üvegesre, aztán jött hozzá a gomba, és végül a maradék máj, amelyet szintén 5 percig pirítottam, sóztam, borsoztam.
Ezután a megkelt tésztát átgyúrtam, és belelapogattam egy tepsibe. Olajjal és paradicsomszósszal megkentem, rátettem a feltétet ki-ki maga térfelére, és megszórtam egy kevéske reszelt sajttal. 200 fokos sütőben 30-35 percig sütöttem.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.