Előkészítés: A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A májat megtisztítjuk az inaktól, megmossuk, és apró kockákra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a májat (eközben kiengedi magából a levet, de az nem baj), borssal, majoránnával fűszerezzük, és gyakori kevergetés mellett 10 percig pirítjuk, pároljuk. A májra szórjuk a lisztet, jól elkeverjük, hozzáöntjük a tejet. Sózzuk, és 1-2 perc alatt egybefőzzük. Pürés állagú lesz, de nem kell megijednünk, ez a cél. Kihűtjük. A palacsinták közepébe teszünk egy-két kanál májas masszát, behajtogatjuk kocka alakúra, és a szokásos módon panírozzuk (liszt, tojás, prézli), de kétszer, hogy nehogy szétjöjjön a sütésnél. Bő forró olajban világosbarnára sütjük, szalvétára kiszedve leitatjuk róla az olajat. A mártáshoz megtisztítjuk, és lereszeljük az almát, összevágjuk a hagymát. Az almát összekeverjük a tejföllel, a majonézzel, a hagymával, és a palacsinták mellé tálaljuk.
Munka:kb. 40 perc
Fogyasztható:kb. 1 óra múlva
1 adag: 472 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.