Tárkonyos csirkeraguleves
Körömpörkölt csülökkel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Mákos guba
Tojásos nokedli fejes salátával
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus grízgaluska leves
Dubarry-csirkemell
Finomfőzelék
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus kuglóf
Kapros tökfőzelék virslivel
Csupacsokis brownie
Epres blondie
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Zsemlegombóc
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kijevi csirkemell rizibizivel
Csirkemájas rántott palacsinta recept
recept
Mester

Csirkemájas rántott palacsinta

60 perc
8 adag
Átlagos
4.5
2004. 02. 27.

Elkészítés

Előkészítés: A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A májat megtisztítjuk az inaktól, megmossuk, és apró kockákra vágjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a májat (eközben kiengedi magából a levet, de az nem baj), borssal, majoránnával fűszerezzük, és gyakori kevergetés mellett 10 percig pirítjuk, pároljuk. A májra szórjuk a lisztet, jól elkeverjük, hozzáöntjük a tejet. Sózzuk, és 1-2 perc alatt egybefőzzük. Pürés állagú lesz, de nem kell megijednünk, ez a cél. Kihűtjük. A palacsinták közepébe teszünk egy-két kanál májas masszát, behajtogatjuk kocka alakúra, és a szokásos módon panírozzuk (liszt, tojás, prézli), de kétszer, hogy nehogy szétjöjjön a sütésnél. Bő forró olajban világosbarnára sütjük, szalvétára kiszedve leitatjuk róla az olajat. A mártáshoz megtisztítjuk, és lereszeljük az almát, összevágjuk a hagymát. Az almát összekeverjük a tejföllel, a majonézzel, a hagymával, és a palacsinták mellé tálaljuk.

Munka:kb. 40 perc
Fogyasztható:kb. 1 óra múlva
1 adag: 472 kcal

Megjegyzés
Fotó: Komáromi Zoltán Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Recept értékelése

4.5 / 5

4 értékelés

Ajánljuk még

Tócsnipalacsinta
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

6 órája

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Tócsnipalacsinta recept
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

6 órája

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.