Előkészítés: A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A májat megtisztítjuk az inaktól, megmossuk, és apró kockákra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a májat (eközben kiengedi magából a levet, de az nem baj), borssal, majoránnával fűszerezzük, és gyakori kevergetés mellett 10 percig pirítjuk, pároljuk. A májra szórjuk a lisztet, jól elkeverjük, hozzáöntjük a tejet. Sózzuk, és 1-2 perc alatt egybefőzzük. Pürés állagú lesz, de nem kell megijednünk, ez a cél. Kihűtjük. A palacsinták közepébe teszünk egy-két kanál májas masszát, behajtogatjuk kocka alakúra, és a szokásos módon panírozzuk (liszt, tojás, prézli), de kétszer, hogy nehogy szétjöjjön a sütésnél. Bő forró olajban világosbarnára sütjük, szalvétára kiszedve leitatjuk róla az olajat. A mártáshoz megtisztítjuk, és lereszeljük az almát, összevágjuk a hagymát. Az almát összekeverjük a tejföllel, a majonézzel, a hagymával, és a palacsinták mellé tálaljuk.
Munka:kb. 40 perc
Fogyasztható:kb. 1 óra múlva
1 adag: 472 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.