Előkészítés: A csirkemelleket lebőrözzük, félbevágjuk. Megmossuk, bedörzsöljük borssal, sóval, megszórjuk a cukorral, és egy éjszakára betesszük a hűtőszekrénybe. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, félbevágjuk, a magjukat kiszedjük.
Elkészítés: Másnap a mézet felolvasztjuk, a citromlével és kevés fehérborssal simára keverjük. A szőlőt 20 percre a mézes páclébe áztatjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő: 2. fokozat) előmelegítjük. A húsról a felesleges fűszert kissé ledörzsöljük, és a húst grillrácson vagy kevés vajon átsütjük. A húst tűzálló tálra rakjuk, a sütőben 15–20 percig sütjük. Közben a mártáshoz a tejszínt 1 dl vízzel összekeverjük, és kevergetve felforraljuk. A leveskockát belemorzsoljuk, a citromhéjat hozzáadjuk, néhány kanál szőlő páclével hígítjuk, és 5 percig kis lángon kevergetjük. A melleket forró tálra fektetjük, a mártással meglocsoljuk, és szőlőszemekkel körítve adjuk asztalra. Párolt rizs illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.