Előkészítés: A csirkemelleket megmossuk, kettévágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A zsályaleveleket leöblítjük.
Elkészítés: A csirkemellek mindkét oldalát a fokhagymával és 4 zsályalevéllel 2 evőkanál vajon 4-4 percig pirítjuk. Kiszedjük a húst, a fokhagymát és a zsályát is. A sütőt előmelegítjük 220 fokra (gázsütő 4. fokozat). A maradék vajat a serpenyőbe dobjuk, belekeverjük a lisztet, felöntjük a húslevessel, és kb. 10 percig lassan sűrítjük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tejfölt és a tojássárgáját. Amíg a mártás készül, a sütőben kissé megpirítjuk a kenyérszeleteket, egy nagy vagy négy kisebb tűzálló formába fektetjük. A húst csíkokra vágjuk, és szétosztjuk a kenyérre. Ráöntjük a mártást, megszórjuk a fokhagymával és a maradék zsályalevéllel. A sütőben kb. 12 percig sütjük.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 389 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.