Előkészítés: A csirkemelleket megmossuk, kettévágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A zsályaleveleket leöblítjük.
Elkészítés: A csirkemellek mindkét oldalát a fokhagymával és 4 zsályalevéllel 2 evőkanál vajon 4-4 percig pirítjuk. Kiszedjük a húst, a fokhagymát és a zsályát is. A sütőt előmelegítjük 220 fokra (gázsütő 4. fokozat). A maradék vajat a serpenyőbe dobjuk, belekeverjük a lisztet, felöntjük a húslevessel, és kb. 10 percig lassan sűrítjük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tejfölt és a tojássárgáját. Amíg a mártás készül, a sütőben kissé megpirítjuk a kenyérszeleteket, egy nagy vagy négy kisebb tűzálló formába fektetjük. A húst csíkokra vágjuk, és szétosztjuk a kenyérre. Ráöntjük a mártást, megszórjuk a fokhagymával és a maradék zsályalevéllel. A sütőben kb. 12 percig sütjük.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 389 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.