Elkészítés: A csirkemelleket felszeletelem, sózom, picit klopfolom, majd lisztbe forgatom.
1 evőkanál vajat felolvasztok, rácsurgatok 1 evőkanál mézet, amit világosra pirítok (azaz enyhén karamellizálok). Beleszórom a diót, majd fél perc óvatos pirítás után (könnyen megég) 1 teáskanál lisztet. Ezt is pirítom egy egészen kicsit, míg megsárgul. Felöntöm a borral, ha kell, pici hideg vízzel is lazítom, csomómentesre keverem, és beleszórom a gyümölcsöket. 5-6 percig lassú tűzön rotyogtatom, beleöntöm a tejszínt, kissé sózom, megszórom a gyömbérrel, a szerecsendióval és egy pici fahéjjal, majd félrehúzom a tűzről. Akkor készül el, amikor nagyon sűrű állaga lesz (a tejszín sűríti be).
A csirkemelleket forró olaj és vaj keverékében hirtelen kisütöm, majd rálocsolom a maradék 0,5 dl bort, 1 teáskanál mézet, és párolom úgy 5 percig, amíg újra zsírjára sül.
Forrón tálalom, a csirkemellekre halmozott aszalt gyümölcsökkel.
Mazsolás-mandulás rizs illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.