Elkészítés: A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A muffinformákat kibéleljük 1-1 baconszelettel, belefektetünk mindegyikbe 1 vékony szelet csirkemmellfilét, a közepébe pár levél kelkáposztalevelet teszünk, majd annak kelyhébe egy darabka sült paprikát.
A tojást felverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, elosztjuk a csirkemellkosárkákban, majd lezárjuk egy kis darab csirkehússal, és befedjük egy kis kocka baconnel. Sütőben piros-ropogósra sütjük.
Amíg a husika a sütőben pirul, addig megmosunk, torzsájától és esetleges elfonnyadt leveleitől megszabadítjuk a kelbimbót, majd enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük, 2 dl tejszínnel megöntözzük, picit forraljuk, majd rámorzsolunk 10 dkg finom kéksajtot, és a tüzet elzárjuk. A fedő alatt a sajt csodásan megolvad, mennyei aromát kölcsönözve az amúgy semleges ízű kelbimbónak.
A közben megsült csirkemellkosárkákat krumplipürével és a kéksajtos-tejszínszószos kelbimbóval tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.