Előkészítés: A csirkehúst (mellet, combot vegyesen) megmossuk, feldaraboljuk és leszárítjuk. A padlizsánt megmossuk, meghámozzuk, és kb. 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, majd hideg vízzel leöblítjük, lehúzzuk a héját, húsát apró kockákra vágjuk, mint a padlizsánt. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
Elkészítés: Nagy lábasban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a padlizsánt, és állandó kevergetéssel aranysárgára sütjük, majd kiszedjük. A maradék olajhoz hozzáadjuk a vajat, beletesszük a csirkehúst, és minden oldalát hirtelen pirosra sütjük. Kiszedjük. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a hagymát, a fokhagymát, és üvegesre pirítjuk. Visszatesszük a húsdarabokat, a padlizsánt. Hozzáadjuk a paradicsomot, a fehérbort, a babérlevelet, sózzuk és borsozzuk. Lefedve lassú tűzön 1 óra hosszat pároljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 40 perc múlva
1 adag: 620 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.