Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Körömpörkölt csülökkel
Babgulyás
Klasszikus grízgaluska leves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus kuglóf
Zsemlegombóc
Epres blondie
Klasszikus stíriai metélt
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Vadas marha
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék
Mákos guba
Tojásos nokedli fejes salátával
Csupacsokis brownie
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Mézes-mustáros csirkemell
Csirkés ragu recept
recept
Mester

Csirkés ragu

60 perc
4 adag
Megfizethető
4
2003. 11. 27.

Elkészítés

Előkészítés: A zöldbabot megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, megmossuk. Az újhagymát megtisztítjuk, nem túl vékonyan felkarikázzuk. A paradicsomot megmossuk, gerezdekre vágjuk. A húst leöblítjük. A mandulát durvára összevágjuk.
Elkészítés: A zöldbabot forró vízben kb. 12 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Felforrósítjuk az olajat, és erős tűzön megpirítjuk benne a hús mindkét oldalát. Lassú tűzön további 10 percig sütjük, közben többször megforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük, és melegen tartjuk. Közben a joghurtot elkeverjük 2-3 evőkanál vízzel, sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk a mandula háromnegyedét. A visszamaradt zsiradékban 2-3 percig kevergetve pirítjuk a hagymát, a paradicsomot és a kakukkfüvet. Hozzáadjuk a zöldbabot, és még 2-3 percig pirítjuk. Ráöntjük a levest, sóval, borssal megszórjuk, felforraljuk. A húst és a zöldségeket tányérra rendezzük, meglocsoljuk a mandulás joghurttal, és megszórjuk a maradék mandulával. A maradék joghurtot külön kínálhatjuk hozzá.

Megjegyzés
Munka: kb. 50 perc Fogyasztható: kb. 50 perc múlva 1 adag: 400 kcal

Recept értékelése

4 / 5

4 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.