Előkészítés: A zöldbabot megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, megmossuk. Az újhagymát megtisztítjuk, nem túl vékonyan felkarikázzuk. A paradicsomot megmossuk, gerezdekre vágjuk. A húst leöblítjük. A mandulát durvára összevágjuk.
Elkészítés: A zöldbabot forró vízben kb. 12 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Felforrósítjuk az olajat, és erős tűzön megpirítjuk benne a hús mindkét oldalát. Lassú tűzön további 10 percig sütjük, közben többször megforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük, és melegen tartjuk. Közben a joghurtot elkeverjük 2-3 evőkanál vízzel, sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk a mandula háromnegyedét. A visszamaradt zsiradékban 2-3 percig kevergetve pirítjuk a hagymát, a paradicsomot és a kakukkfüvet. Hozzáadjuk a zöldbabot, és még 2-3 percig pirítjuk. Ráöntjük a levest, sóval, borssal megszórjuk, felforraljuk. A húst és a zöldségeket tányérra rendezzük, meglocsoljuk a mandulás joghurttal, és megszórjuk a maradék mandulával. A maradék joghurtot külön kínálhatjuk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.