Elkészítés: Apró kockákra vágom a csirkehúst (valójában nem csak mell lehet, de én azt szeretem), majd egy serpenyőben, forró olajon fehéredésig sütöm, közben fűszerezem.
A zöldségeket megmosom, megpucolom. A krumplit, a sárgarépát, a cukkinit és a fokhagymát karikákra vágom, míg a karfiolt apró rózsákra szedem és a káposztát felaprózom. Egy tepsit kikenek olajjal, majd az aljára teszem a krumplit, a karfiolt meg a káposztát, aztán rájuk a cukkinit, a sárgarépát, valamint a csirkét és a fokhagymát szépen elszórva.
Felverem a tojást, elkeverem a tejföllel, hozzáöntöm a tejet (ne legyen túl folyékony), majd ráöntöm a zöldséges csirkére, a tetejére sajtot reszelek vagy juhtúrót morzsolok.
A tepsit lefedem alufóliával, és beteszem a sütőbe. Mikor már jól terjeng a lakásban az illata (és a sárgarépa meg a karfiol meglehetősen puha), leveszem az alufóliát, és még 10 percig (de lehet, hogy nem is kell annyi) sütöm.
Tejföllel meglocsolva tálalom. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.