Előkészítés: A padlizsánt és a paradicsomot megmossuk, szárazra töröljük. A padlizsán szárát levágjuk, húsát héjával együtt kb. 2 cm-es karikákra vágjuk. Megsózzuk, egy zománcozott szűrőbe tesszük, és hagyjuk lecsepegni. A paradicsomot 3-4 db széles karikára vágjuk, gyengén megsózzuk. A hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk.
Elkészítés: A hagymát, fokhagymát összekeverjük 2 evőkanál olajjal, a zsemlemorzsával, kevés vízzel, oregánóval. Jól kikeverjük a masszát, hogy lágy legyen, de ne folyós. A padlizsánt folyó víz alatt leöblítjük, és szárazra töröljük. Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk, és a padlizsánok mindkét oldalát átsütjük. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, és beleterítjük a padlizsánokat. Rárakjuk a paradicsomkarikákat, beterítjük a hagymás masszával, sózzuk, borsozzuk. A sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Azonnal, forrón tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 350 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.