Elkészítés: A zöldbab végeit vágjuk le, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, az ételízesítőt és 1 teáskanál sót, majd főzzük 10-15 perc alatt roppanósra. Szűrjük le, alaposan csepegtessük le.
A tejfölt keverjük simára az egész tojásokkal, az apróra vágott kaporral, a liszttel, ízlés szerint sóval és őrölt borssal.
Egy sütőformát (vagy őzgerincformát) béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük bele az alaposan lecsepegtetett zöldbabot. Öntsük rá a tejfölös-tojásos keveréket, szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt készre (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem). A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd a sütőpapír segítségével emeljük ki. Hagyjuk pár percig hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel.
Közben a májat tisztítsuk meg az eres részektől, papírtörlővel töröljük szárazra, ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, és forgassuk alaposan össze. Sütés előtt hagyjuk kb. 15 percet állni, hogy az ízek átjárják.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat (vagy zsírt), majd óvatosan helyezzük bele a befűszerezett csirkemájat. Kisebb lángon, többször átfordítva süssük kb. 10 perc alatt készre, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges zsírt felszívja.
Tálaláskor helyezzük tányérra a felszeletelt zöldbabot és a csirkemájat, úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.