Előkészítés: A húst megmossuk, leszárogatjuk, 4 szeletre vágjuk, kissé kiverjük, és megsózzuk. A zellert, a sárgarépát megtisztítjuk, vékonyra metéljük.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, és a húsok mindkét oldalát 2-2 percig sütjük benne. Az olajból kivéve félretesszük. A visszamaradt zsiradékban, kevés víz hozzáadásával megpároljuk a zellert és a répát. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a gyömbérrel. Hőálló tálba tesszük a húsokat, ráhalmozzuk a párolt zöldséget, és ha van leve, azt is aláöntjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A mártáshoz felolvasztjuk a vajat, megszórjuk a liszttel, és habzásig pirítjuk. Ekkor ráöntjük a felmelegített tejet, habverővel, kis lángon, simára keverjük. Lassú tűzön jól kiforraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk, és a szerecsendióval ízesítjük. A kész mártással bevonjuk a húst és a zöldségeket, megszórjuk a sajttal, és a sütőben kb. 40 perc alatt pirosra sütjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 536 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.