Az élesztőt futtassuk fel kb 1 dl cukros tejben. Szitáljuk össze a lisztet a porcukorral, adjuk hozzá a tojást, az olvasztott vajat és a felfutott élesztőt, majd a tejet kis adagonként hozzáöntve, gyúrjunk egynemű tésztát. Letakarva 30 percig pihentessük, majd osszuk 8 egyforma részre.
Mindegyik tésztarészt sodorjuk 50 cm hosszú rudakká, majd tekerjük fel csigaalakba, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Egy parafadugóval nyomjunk mélyedést mindegyik közepébe, és hagyjuk kelni amíg a bemelegítjük a sütőt 180 °C - ra.
Sütés előtt, kenjük le kevés vízzel elkevert tojássárgájával és süssük szép pirosra. Ha megsültek a fészkek, szedjük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Gőz felett olvasszuk össze a csokoládé felét 2 ek olajjal és csurgassuk a tésztára. A másik felét reszeljük apróra, szórjuk meg a fészkek közepét, majd illesszünk a közepébe színes cukortojásokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.