Elkészítés: A tésztához a vajat, a lisztet, a porcukrot és a sót egy tálba tesszük, és elmorzsoljuk gyorsan, hogy a kezünktől ne melegedjen fel a vaj. Ezt követően adjuk hozzá az egy tojást, és dolgozzuk össze a tésztát. Fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük 30 percre.
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. A tésztát a fóliából kivéve vékonyra nyújtjuk egy sodrófa segítségével, és belehelyezzük egy kb. 23 cm-es kivajazott piteformába. A kilógó széleket levágjuk egy késsel. Fóliával letakarva visszatesszük 15 percre a hűtőbe.
Ha letelt az idő, a tésztát megszurkáljuk egy villával, alufóliát helyezünk rá, lisztet öntünk rá, ezt elegyengetjük (azért jobb a liszt nehezéknek, mint a bab vagy a tészta, mert a liszt a kis hézagokat is kitölti, és szép sima lesz a tészta). Előmelegített sütőbe toljuk 10 percre. (Ez a vaksütés, ami elősütést jelent a töltelék betöltése előtt.) A sütőből kivéve eltávolítjuk a lisztes fóliát. A tésztát megkenjük 1 felvert tojással, így nem ázik el majd a krémtől a tészta, tehát védőréteget képezünk a tésztán, és visszatesszük 1-2 percre a sütőbe.
Csokoládés krémhez vízgőz fölött megolvasztjuk az összetördelt csokoládét a vajjal, csillogóan simára keverjük. A gőzről levéve hozzáadjuk a lisztet és a cukrot, majd egyesével hozzáadjuk a 6 darab tojást, jól elkeverve mindegyiket.
A csokoládés masszát ráöntjük a elősütött tésztánkra, és 10 percre visszatesszük a sütőbe, 180 fokon sütjük. Amikor letelt az idő, kivesszük, még a közepe remegni fog egy kicsit, nem baj, mert kihűléskor megdermed.
Tálalásnál porcukorral megszórva, tejszínhabbal kínáljuk a vendégeinknek, családunknak. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.