Előkészítés: A tésztához a margarint összegyúrjuk a liszttel, a kakaóval, a cukorral, a tojással. Letakarva 1-2 órát pihentetjük a hűtőben. (Előző nap is elkészíthető!)
Elkészítés: A sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztát 8 mm vastagra nyújtjuk, formával kiszúrjuk, és a sütőpapíros lemezre tesszük. A sütőben 8-10 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a bevonót. A csokoládét vízgőz felett, gyakori kevergetés közben felolvasztjuk. Ha felolvadt, beleöntjük az olajat, jól elkeverjük. A sütemények tetejét belemártjuk a csokoládéba és rácsra, vagy levegősen tálcára tesszük, hogy a csokoládé megszáradjon. Díszíthetjük olvasztott fehér csokoládéval a tetejét, vagy ha fehér csokival vontuk be – akkor barnával.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 darab: 95 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.