Előkészítés: Felforralunk 1 dl vizet a vajjal/margarinnal és 1 csipet sóval, egyszerre beleszórjuk a lisztet, és erős tűzön addig keverjük-főzzük, amíg a tészta elválik az edény falától, azaz képviselőfánk-tésztát készítünk. Lapostányérra simítjuk, hogy minél hamarabb kihűljön. Kibélelünk sütőpapírral 2 sütőlapot. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra (gázsütő 4. fokozat).
Elkészítés: A kihűlt masszát keverőtálba tesszük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és a robotgép spirál-betétjével habosra keverjük. Csillagcsőrös nyomózsákba tesszük, és egymástól tisztes távolságra mogyorónyi halmokat nyomunk belőle a két sütőlapra. Közepes bordamagasságon aranysárgára sütjük a fánkocskákat (15-20 perc) - ezután a sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta, majd 5 percig a kikapcsolt, résnyire kitámasztott ajtajú sütőben pihentetjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. A krémhez felhasítjuk a vaníliarudat, kikapargatjuk belőle az illatos pépet, és hüvelyével együtt a tejhez adjuk, felforraljuk, fedő alatt melegen tartjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, majd a liszttel, apránként hozzászűrjük a tejet, és sima péppé keverjük. Forró vízfürdőbe állítva (vagy a mikróban), folyamatosan keverve besűrítjük, levesszük a tűzről. A csokoládét apróra vágjuk, forró vízfürdőbe állított edénykében felolvasztjuk, a vaníliakrémhez keverjük, majd langyosra hűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, sima, vékony csőrrel ellátott nyomózsákba szedjük, és beleszúrva a fánkocskákba, megtöltjük vele üreges belsejüket. Egymás tetejére halmozzuk őket, majd bevonjuk a csokoládékrémmel. Legalább 1 órára behűtjük, hogy a krém kissé megkössön. Tálaláskor további tejszínt adhatunk mellé vagy díszítésként.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.