Elkészítés: A tojásfehérjéből és a kristálycukorból stabil habot verünk.
A tojássárgákat habosra keverjük a kristálycukorral (én a robotgép legnagyobb fokozatán 5 percig habverőztem). A lisztet, a kakaóport, a darált diót és a sütőport összevegyítjük.
A tojáshabot és a lisztes keveréket felváltva, kis adagokban hozzákeverjük a tojássárgás-cukros krémhez.
E kész masszát egy 24 cm átmérőjű átmérőjű, kapcsos tortaformában megsütjük. 180 fokon 25 perc múlva lett sikeres a tűpróba.
A krémhez összefőzzük a lisztet a tejjel, majd kihűtjük. Habosra keverjük a margarint a porcukorral, majd összekeverjük a két anyagot. Beleszórjuk a darált diót, beleöntjük a rumot, és addig folytatjuk a keverést, amíg homogén krémmé válik. Végül belekeverjük az összezúzott grillázst.
A grillázshoz egy tapadásgátlós lábasban 1 maréknyi dióbelet szétterítünk. Megszórjuk kristálycukorral, és addig hevítjük kavargatás nélkül, amíg a cukor megkaramellázódik. Ez az idő épp elég arra, hogy a dió is megpiruljon. Ha kész, egy sütőpapírral letakart vágódeszkán szétterítjük, és megvárjuk, amíg kihűl. Akkor darabokra tördeljük, és mozsárban vagy aprítógépben összezúzzuk.
A tortát kettévágjuk és megtöltjük, majd kívülről is bevonjuk a krémmel. A tetejét megszórjuk konyhakéssel gyalult csokoládéforgácsokkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.