Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.Tegyünk papírkosárkákat egy muffinsütő formába.
Alacsony hőmérsékleten olvasszuk fel az étcsokoládét a tejszínnel egy lábosban, míg sima lesz. Hűtsük ki kissé a keveréket.
Elektromos keverőben verjük fel a tojásokat a cukorral, majd óvatosan keverjük össze a csokoládéval. Szórjuk bele a lisztet, a kakaót és a sütőport, majd keverjük jól össze.
Tegyünk a tésztából a sütőformákba egy-egy adagot. Süssük 15-20 percig. Akkor jó, ha egy hústűvel a tészta közepébe szúrva a tű tiszta marad, mikor kihúzzuk. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd vegyük ki óvatosan a sütőformából.
Míg a muffinok sülnek, készítsük el a krémet. Tegyük a hozzávalókat egy hőálló tálba, a tálat helyezzük egy lábos forrásban lévő víz fölé, de ne érjen a tál a vízbe. Kevergessük a gőz felett, míg lágy nem lesz.
Hagyjuk kissé kihűlni.
Vonjuk be a megsült és kihűlt muffinokat a csokoládémázzal, díszítsük kis cukorvirágokkal.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.