Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.Tegyünk papírkosárkákat egy muffinsütő formába.
Alacsony hőmérsékleten olvasszuk fel az étcsokoládét a tejszínnel egy lábosban, míg sima lesz. Hűtsük ki kissé a keveréket.
Elektromos keverőben verjük fel a tojásokat a cukorral, majd óvatosan keverjük össze a csokoládéval. Szórjuk bele a lisztet, a kakaót és a sütőport, majd keverjük jól össze.
Tegyünk a tésztából a sütőformákba egy-egy adagot. Süssük 15-20 percig. Akkor jó, ha egy hústűvel a tészta közepébe szúrva a tű tiszta marad, mikor kihúzzuk. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd vegyük ki óvatosan a sütőformából.
Míg a muffinok sülnek, készítsük el a krémet. Tegyük a hozzávalókat egy hőálló tálba, a tálat helyezzük egy lábos forrásban lévő víz fölé, de ne érjen a tál a vízbe. Kevergessük a gőz felett, míg lágy nem lesz.
Hagyjuk kissé kihűlni.
Vonjuk be a megsült és kihűlt muffinokat a csokoládémázzal, díszítsük kis cukorvirágokkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.