Elkészítés: A tésztához a vajat és a vizet forraljuk fel. Ha forrni kezd, keverjük hozzá a lisztet. Állandó kevergetés mellett lassú tűzön főzzük, míg a massza egynemű lesz, s nem tapad többé a lábas falához. A tűzről levéve egyenként dolgozzuk bele a tojásokat, míg a tészta világos és fényes nem lesz.
Sütőpapírral bélelt tepsibe, púpozott evőkanállal adagoljuk a keveréket. 200 °C-on 10 percig süssük. Ezután vegyük a sütőt 180 °C-ra, s további 10 percig süssük, vagyis míg a tészta ropogós lesz, és szép aranybarna színt kap.
A fánkocskákba fúrjunk egy kis lyukat a tölteléknek.
A töltelékhez tegyük a cukrot és a tojássárgáját egy edénybe, s keverjük ki, míg sűrű és világos lesz. Adjuk hozzá a lisztet, s verjük addig, míg a hozzávalók jól elkeverednek. Tegyük a tejet, a csokoládét és a likőrt egy lábasba, s közepes tűzön kevergessük, míg egynemű lesz. Vegyük le a lábast a tűzről, a tartalmát lassan keverjük a tojássárgájás masszához. Tegyük vissza a tűzhelyre, s közepes tűzön, állandó kevergetés mellett melegítsük, míg besűrűsödik. Vegyük le a lábast a tűzről, fedjük le, s tegyük félre, hogy kihűljön.
A tölteléket tegyük egy keskeny nyomócsővel ellátott habzsákba, és nyomjuk tésztákba.
A profiterolok tetejét mártsuk az olvasztott csokoládéba, s tegyük tortarácsra, míg a máz megdermed.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.