Előkészítés: A mélyhűtött spenótot kiengedjük. A fokhagymát meghámozzuk és összenyomjuk. A halszeleteket leöblítjük, szárazra töröljük, a gerinctől jobbra-balra bevágjuk, majd sóval, borssal és citromlével fűszerezzük. A bevágásokba és a szelet belsejébe 1–1 zsályalevelet helyezünk. A szelet vékony, hasi végeit egymásra hajtjuk, hogy tekercset alkosson, szalonnaszelettel körülcsavarjuk, és cérnával összekötjük.
Elkészítés: A vaj felét fazékban felforrósítjuk, és közepes tűzön megpároljuk benne a fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot, összeforraljuk, majd meleg helyre tesszük. Serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat, és közepes hőnél 7–8 percig mindkét oldalukon átsütjük benne a halszeleteket. A tejszínt hozzáadjuk a spenóthoz, és kissé besűrítjük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A csukaszeleteket a tejszínes spenótmártásra helyezzük, és durvára aprított diót szórunk rá.
Körítésként hasábburgonyát adhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.