Elkészítés: A babot és a csülköt egy éjszakára beáztatom.
Másnap a csülköt felteszem főni, 1,5 óra elteltével kiveszem a főzővízből, kicsontozom, nagyobb darabokra vágom.
Amíg a csülök fő, a hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, zellert, karalábét, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom.
Egy lábasban kevés olajon a kockára vágott szalonnát megpirítom a hagymával, ráteszem a csülköt, majd a zöldségeket és a babot, majd felöntöm a csülök főzővizével, beleteszem a babérlevelet, fűszerezem. Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit, s öntök bele kevés vörösbort.
Amíg fő a leves, a tojásból a liszttel elkészítem a csipetkét, a végén beleszaggatom.
Tálalom tejföllel, kenyérrel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.