Elkészítés: A csülköt jól megmosom, az esetleg rajtamaradt szőrszálakat lekaparom. Kuktába teszem, annyi vizet öntök rá, amennyi ellepi. Megsózom, az egész borssal, a megtisztított, elfelezett hagymával, a babérlevéllel és a fokhagymával fűszerezem. Felteszem főni, kis lángon 1-1,5 óra alatt szinte teljesen puhára főzöm. Miután a kuktát kinyitottam, levéből kiveszem a csülköt, hagyom lecsepegni, és egy libazsírral kikent tepsibe fektetem.
Amíg a csülök fő, a körethez a burgonyát és a hagymát megtisztítom, félbevágom, sózom, borsozom, és rászórom a majorannát és a felaprított petrezselymet, majd a csülök köré halmozom. Sütőben, közepes lángon kb. 1 órán át sütom. Sütés közben a húst és a köretet is többször meglocsolom a zsiradékkal, a húst esetleg kis sörrel is. Akkor jó, ha a hús egyszerre puhul meg a burgonyával meg a hagymával.
Tálaláskor a csontról a húst lefejtem, felszeletelem, majd a csülök eredeti formájához hasonlóan visszhelyezem a szeleteket a csontra. A vele sült hagymával, burgonyával és savanyúsággal körítve tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.