Elkészítés: A langyos tejet összekeverjük az élesztővel, teszünk bele 1 evőkanál cukrot és felfuttatjuk.
Gőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét a vajjal.
Az élesztőt összekeverjük a tojással és a maradék cukorral, a vaníliával, a fahéjjal és egy csipet sóval. A lisztet összekeverjük az átszitált kakaóval, majd egy részét beleöntjük a tojásos masszába, majd belekeverjük az olvasztott csokoládét, végül a maradék lisztes keveréket is hozzáadjuk. A lényeg, hogy a szokásos kenyértésztánál nedvesebb, lágyabb tésztát kapjunk. Hagyjuk a kenyeret 2,5 órán keresztül pihenni.
Ezután keverjük újból át, tegyük bele az összetördelt tejcsokoládét, és tegyük sütőpapírral bélelt püspökkenyérformába. Kelesszük tovább a kenyeret még 1-1,5 órán át.
190 fokra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt süssük készre a kenyeret.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.