Elkészítés: A palacsintához a 3 tojássárgáját 10 dkg porcukorral habosra keverjük. 3 tojásfehérjét keményre verjük, hozzáadjuk a tojássárgájához, majd a lisztet belekeverjük. Nagy palacsintákat készítünk, kb. 6 darabot, félig sütjük csak, majd egy tálra csúsztatjuk, cukrozott kakaóval megszórjuk, majd a következő palacsintát erre csúsztatjuk. Az utolsó palacsintát fordítva tesszük rá, és a sütőbe toljuk 20 percre. Közben elkészítjük a mártást: 5 dl tejet felforralunk, hozzáadjuk 1 narancs levét, kis reszelt héját, mazsolát, narancsaromát. 15 dkg sima lisztet, 8 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot 2 dl tejjel simára keverünk, ezzel besűrítjük a narancsos tejet. (Ha lehet, gőz felett, így nem csomósodik be.) A palcsintát felszeljük, mint a tortát, leöntjük a mártással, tejszínhabbal díszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.