Elkészítés: A 30 deka lisztet a vajjal és a sóval, gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és annyi hideg vizet, hogy könnyen gyúrható, de ne lágy tésztát kapjunk. Ezután lefóliázva hűtőbe tesszük pihenni, míg a töltelék elkészül.
A töltelékhez a forró olajon az apróra vágott lilahagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a megmosott, kicsi kockákra darabolt zöldpaprikát, zöld és sárga cukkínit, paradicsomot, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük, és közepes tűzön roppanósra pároljuk. Ha elkészült, belekeverjük a kicsi kockákra vágott feta sajtot, és kihűtjük.
A pihentetett omlós tésztát lisztezett gyúródeszkán vékony késfok vastagra nyújtjuk, majd 4x4 vagy 4x5 négyzetre daraboljuk. Mindegyik tésztanégyzet közepére 1-1 kiskanál cukkiniragut halmozunk, a tészta szélét felvert tojással megkenjük, félbehajtjuk, a szélét az ujjunkkal körbenyomkodjuk, majd villával megdíszítjük.
A pirogokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojással, és 190 fokos sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, 10 percet pihentetjük és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.