Elkészítés: A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
1 kanál olajon lepirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymákat és összepároljuk. Ha elkészült, félretesszük kicsit hűlni.
A reszelt cukkinit megsózzuk, hogy a levét kieressze. A tejszínt a tojásokkal összekeverjük, félretesszük.
A felengedett tésztát fél centi vékonyra kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy piteformát úgy, hogy a forma szélére is kerüljön a tésztából. Ha nincs piteformánk, akkor egy sima kis méretű tepsi vagy hőálló tál is megteszi. A tésztára alufóliát teszünk, erre pedig valamilyen nehezéket (pl. szárazbabot) és így tesszük a sütőbe 10 percre. Sütés után a keletkezett hólyagokat villával kiszúrjuk, elegyengetjük a tésztát. Erre a vakon sütésre (a tészta töltelék nélküli elősütését hívják így) azért van szükség, hogy a tejszínes-tojásos massza ne áztassa majd el az ételünket.
Az elősütött tésztán egyenletesen elterítjük el a kifacsart reszelt cukkinit és a szalonnás hagymát is, megszórjuk sajtkockákkal, ráöntjük a tejszínes-tojásos szószt, és 30-40 percig sütjük, amíg a szósz megszilárdul. Friss salátával kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.