Elkészítés: A cukkinit kockázzuk fel, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le, majd a tejjel együtt turmixoljuk össze.
A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és állandó keverés mellett addig pirítsuk, hogy világos színű maradjon (vigyázzunk, nehogy megbarnuljon). Ekkor vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a cukkinipürét, és keverjük simára. Ezután tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá az apróra felvágott újhagymát, majd állandó keverés mellett rotyogtassuk 3 percig.
Vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot és ízlés szerint a fűszereket. Ezután egyenként keverjük hozzá a tojások sárgáját, majd apránként, óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A formákat kenjük ki vajjal, majd szórjuk meg zsemlemorzsával.
Ezután egyenlően elosztva kanalazzuk a formákba a masszát, majd töröljük körbe a formák belső peremét (így a tészta nem ragad a forma falához, és szépen felemelkedik).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük szép aranybarnára (én légkeverésnél 150 fokon, 15 percig sütöttem).
A sütőből kivéve azonnal tálaljuk. (Én próbaképpen bent hagytam a kikapcsolt, meleg sütőben, és 15 percig szépen megtartotta a formáját, csak utána kezdett el összeesni.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.