Elkészítés: A tököt hosszában kettévágjuk, belsejét kikaparjuk, ecetes vízzel átmossuk, szárazra töröljük, majd 2 evőkanálnyi zsemlemorzsával beszórjuk.
A darált húst ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadunk 1 kávéskanálnyi tejfölt, és jól összedolgozzuk. Az így elkészült masszát megfelezzük, és a 2 fél tökbe töltjük. A tetejét leöntjük a tojásos, kevés zsemlemorzsával elkevert tejföllel, alufóliába tekerjük.
Előmelegített sütőbe toljuk, és addig
sütjük, amíg a tök megpuhul. Ezután fólia nélkül pirosra sütjük.
A töltött tököt előételként, de burgonyapürével főételként is tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.