Elkészítése: A sárgarépát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A datolyákat kimagozzuk, és apróra vágjuk, a pisztáciát pedig durvára aprítjuk. A répát és a hagymát forró zsiradékban megpároljuk. Hozzáadjuk a pisztáciát meg a datolyát, és rövid ideig együtt pirítjuk. Felöntjük 3,5 dl csirkehúslevessel, hozzáadjuk a fűszereket, majd felfőzzük. Belekeverjük a kuszkuszt, és lefedve, kis lángon, kb. 10 perc alatt hagyjuk megduzzadni. 1 evőkanál mézzel, sóval és borssal ízesítjük. A csirkét kívül-belül lemossuk, szárazra töröljük, besózzuk. A kuszkusz egyik részét a csirke hasába töltjük, a maradékot félretesszük. A csirke hasrészét fogpiszkálókkal összetűzzük, és a csirkét tepsibe helyezzük. A félbevágott gránátalma egyik felét kifacsarjuk, a levet a maradék mézzel elkeverjük, majd a mézes lé felével megkenjük a csirkét. A csirkét 225 fokra (gázsütő: 4. fokozat) előmelegített sütőben, a legalsó sínen kb. 15 percig sütjük, utána megkenjük a maradék almalével. Aláöntjük a megmaradt csirkehúslevest, és 200 fokon (gázsütő: 3 fokozat) további 40 percig sütjük. A megmaradt kuszkuszt ismét felmelegítjük. A gránátalma másik feléből kiszedjük a magokat, és rászórjuk az elkészült csirkére. A kuszkusszal fogyasztjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.