Elkészítés: Egy közepes méretű tepsit kivajazunk. A kalácsot nem túl vastag szeletekre felvágjuk, majd egy sort a tepsibe helyezünk.
A tojások sárgáját a tejjel, a vanília-aromával és a cukorral állandó keverés mellett felforraljuk, majd a felét rálocsoljuk a kalácsszeletek tetejére.
A darált diót összekeverjük ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, mazsolával és reszelt citromhéjjal, majd a felét rászórjuk a kalács tetejére (én nem mértem a diót, jó sokat kevertem össze). Ezután rátesszük az ananászt, és megcsorgatni a mézzel. A tetejét befedjük a maradék kalácsszeletekkel, majd meglocsoljuk a maradék tejjel. Végül rászórjuk a megmaradt diós keveréket.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 30 percig sütjük.
Közben a tojások fehérjét egy csipet sóval és 2 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt, és még pár pillanatig tovább verjük, hogy jól összekeveredjen.
A kalácsot kivesszük a sütőből, majd egyenletesen a tetejére simítjuk a habot, és visszahelyezzük a sütőbe. Mérsékeljük a lángot, és 15-20 perc alatt készre sütjük (a hab inkább csak száradjon, mint süljön, akkor jó, ha szép aranybarna színt kap).
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.