Elkészítés: Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk egy kelesztőtálba, belekeverjük a sót, a tojásokat, a porcukrot és a megkelt élesztőt. Annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk, nálam ez kb. 3 dl volt. Ezután hozzádolgozzuk az étolajat, és addig dagasztjuk, míg szép, szálas tésztát nem kapunk. A kelesztőtál fedelét rátesszük, és duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a cukrot a dióval, a reszelt citromhéjjal összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk. Olvasztott vajjal lekenjük, a tölteléket rászórjuk egyenletesen. Feltekerjük, mint a bejglit, minden tekerésnél a tésztát lekenjük olvasztott vajjal, hogy a töltelék rátapadjon.
1,5 cm vastagra szeleteljük, majd szilikonos sütőpapírral fedett tepsibe sorakoztatjuk. Olvasztott vajjal lekenjük a csigákat, és még 20 percet kelni hagyjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a csigákat betesszük sülni. A sütés vége felé vaníliás tejjel meglocsoljuk, készre sütjük. Tálaláskor vaníliás porcukorral meghintjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.