Elkészítés: A liszteket, élesztőt, vizet, cukrot és sót a robotgépben először alacsony fokozaton dagasztom 2 percig, majd megküldöm rendesen még vagy 5 percre, hogy sima legyen. Akinek nincs gépe, jöhet a karmunka, sózd rá a családtagokra egy-egy perc erejéig... Egyszer csak kisimul, annyira, amennyire muszáj neki:-) A diót tisztítsd meg, és dobd bele forró vízbe kb. két percre, így lesz finom, hidd el. A masszát kelesztd fél órát kevéssé huzatos, inkább meleg helyen (radiátor), majd pofozd ki belőle a levegőt. Keverd bele a picire vágott datolyát és a diót, formázd, és keleszd újra, hogy a kétszeresére nőjön. A tetejét sütés előtt be lehet vagdosni, vagy beledöfködheted a fakanalad végét (szegény!) néhány helyen, utána szórd meg egy kis liszttel. Mehet a 200-as sütőbe közel egy órára (én légkerverésre keringetve szoktam, rácson elhelyezett lapos tepsiben). Ha aláöntöd az általam javasolt olivaolajat, mondjuk két kanállal, össze fogtok veszni a finomra sült aljáért... :-) Mikor kiveszed, még a rácson hűtsd picit, aztán jöhet a zaba, mert frissen a legfinomabb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.