Előkészítés: Az élesztőt egy tálba morzsoljuk, és 3 dl hideg vízzel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a mézet, a sót, a fahéjat, és összedolgozzuk. Ekkor hozzáadjuk a lisztet és a diót. Legalább 10 percig dagasztjuk, és 15 percig kelni hagyjuk.
Elkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát még egyszer alaposan átkeverjük. Kivajazunk egy sütőtepsit, a tésztából magas kenyeret formázunk, a tepsire fektetjük, és két-három helyen bevágjuk. A tésztát még 5 percig állni hagyjuk. A sütőbe toljuk, felkapcsolunk 220 fokra (gázsütő 4. fokozat), 5 percig sütjük, majd lekapcsolunk 180 fokra (gázsütő 2. fokozat), és kb. 35 percig sütjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.