Előkészítés: A leveles tésztát hagyjuk kiengedni. A mazsolát leöblítjük, és egy órára beáztatjuk a pálinkába.
Elkészítés: A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kb. 10 cm alapú, 20-20 cm szárú háromszögeket vágunk ki belőle. A töltelékhez a diót vagy a mogyorót összekeverjük a cukorral, a pálinkás mazsolával, a tejszínnel és a tojásfehérjével. Minden háromszögre 1-1 nagy teáskanál tölteléket teszünk, és a tésztát a rövid oldalától kezdve feltekerjük. Kiflivé hajlítjuk, és megkenjük tojássárgájával. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit, a kifliket megkenjük a tojássárgájával, és a sütőben kb. 15 percig sütjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 299 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.