Előkészítés: A leveles tésztát hagyjuk kiengedni. A mazsolát leöblítjük, és egy órára beáztatjuk a pálinkába.
Elkészítés: A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kb. 10 cm alapú, 20-20 cm szárú háromszögeket vágunk ki belőle. A töltelékhez a diót vagy a mogyorót összekeverjük a cukorral, a pálinkás mazsolával, a tejszínnel és a tojásfehérjével. Minden háromszögre 1-1 nagy teáskanál tölteléket teszünk, és a tésztát a rövid oldalától kezdve feltekerjük. Kiflivé hajlítjuk, és megkenjük tojássárgájával. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit, a kifliket megkenjük a tojássárgájával, és a sütőben kb. 15 percig sütjük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 299 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.