Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Diós kosárkák recept
recept
Mester

Diós kosárkák

60 perc
0 adag
Megfizethető
2010. 08. 02.

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd a tésztát 2 részre osztjuk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. A deszkán kinyújtjuk, nagyjából 1 centi vastagságúra, majd egy pohárral kiszaggatjuk. Figyeljünk rá, hogy ne legyen se túl kicsi, se túl nagy, a formákban legyen elég tészta. Mielőtt a formákba helyeznénk a tésztákat, kenjük ki őket olajjal, hogy a sütés után könnyebben ki tudjuk szedni a süteményeket. De csak mértékkel, ne álljon az olajban a tészta!

Ha ezzel kész vagyunk, jöhet a töltelék. Verjük fel a 3 tojásfehérjét, majd adjuk hozzá a cukrot. Ha ezzel elkészültünk, keverjük bele a diót is. A formákba igazított tésztára előbb 1 teáskanál baracklekvárt tegyünk, majd rá szintén egy teáskanálnyi diós habot. Ha marad hab, miután az összesre került, osszuk szét a maradékot, hogy semmi se menjen kárba.

Ezután 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 180-190 fokra mérsékeljük a hőmérsékletet, és nagyjából 25 percig sütjük.

Megjegyzés
Én a tésztába mindig teszek egy kis reszelt citromhéjat, de csak az ízek fokozásáért. Ha még jobban fel akarjuk dobni süteményünket, nyugodtan tehetünk a tetejére meggyet is. Baracklekvár helyett birsalmát is használhatunk, habár szerintem az első variáció finomabb. Nem mellesleg a házi lekvár a legjobb! A receptet és a fotót Kimura küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

Ajánljuk még

Tepsiben sült göngyölt csirkemell
Recept
Egyszerű

Tepsiben sült göngyölt csirkemell

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
 Fonty szerző profilképe

Fonty

Battenberg-szelet
Recept
Rafinált

Battenberg-szelet

65 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hercegnőburgonya házilag
Recept
Egyszerű

Hercegnőburgonya házilag

45 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ehető adventi naptár vajas kekszből
Recept
Egyszerű

Ehető adventi naptár vajas kekszből

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Póréhagyma-krémleves
Recept
Egyszerű

Póréhagyma-krémleves

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Tormás-almás húsgombócleves
Recept
Egyszerű

Tormás-almás húsgombócleves

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hollandi mártás
Recept
Egyszerű

Hollandi mártás

25 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Narancsos tojáslikőr
Recept
Egyszerű

Narancsos tojáslikőr

20 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pihe-puha kakaós csiga
Recept
Rafinált

Pihe-puha kakaós csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Tepsiben sült göngyölt csirkemell recept
Recept
Egyszerű

Tepsiben sült göngyölt csirkemell

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
 Fonty szerző profilképe

Fonty

Battenberg-szelet recept
Recept
Rafinált

Battenberg-szelet

65 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hercegnőburgonya házilag recept
Recept
Egyszerű

Hercegnőburgonya házilag

45 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ehető adventi naptár vajas kekszből recept
Recept
Egyszerű

Ehető adventi naptár vajas kekszből

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Póréhagyma-krémleves recept
Recept
Egyszerű

Póréhagyma-krémleves

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Tormás-almás húsgombócleves  recept
Recept
Egyszerű

Tormás-almás húsgombócleves

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hollandi mártás recept
Recept
Egyszerű

Hollandi mártás

25 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Narancsos tojáslikőr recept
Recept
Egyszerű

Narancsos tojáslikőr

20 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pihe-puha kakaós csiga recept
Recept
Rafinált

Pihe-puha kakaós csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell recept
Recept
Egyszerű

Lassan sült mézes-mustáros pulykamell

110 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Cantuccini recept
Recept
Egyszerű

Cantuccini

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.