Elkészítés: A mazsolát néhány órára kb. 3 cl rumba beáztatjuk.
A tésztához a lisztben a vajat és az élesztőt szétmorzsoljuk. A többi hozzávalóval összegyúrjuk, 3 cipót formázunk belőle, és letakarva pihentetjük fél órát.
Közben a diós töltelékhez a vizet a cukorral felforraljuk, félrehúzzuk, belekeverjük a diót, a többi hozzávalót, kihűtjük. A mákos töltelékkel is így járunk el.
Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral béleljünk ki. Az első tésztagombócot a forma nagyságára kinyújtjuk, a formába helyezzük, és a diós tölteléket elosztjuk rajta. A második kinyújtott lappal fedjük, és elsimítjuk rajta a mákos tölteléket, végül a fedőlappal befedjük.
Tojássárgájával lekenjük, és meleg helyen hagyjuk megszáradni.
Újra lekenjük, de most már a tojásfehérjével, és a tésztát hideg helyre tesszük fél órára.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra, a tészta tetejét villával megszurkáljuk, és kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Miután a formában kihűlt, levesszük a karimát, szeleteljük és tálalhatjuk, de jobb másnap felvágni, mikorra az ízek összeérnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.