Elkészítés: A töltelék hozzávalóit összefőzzük, hagyjuk kihűlni. Én a kalácsot 10 dkg darált mákkal és 10 dkg darált dióval készítettem.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk egy tálban. Fél órát kelesztjük.
A megkelt tésztát 2 részre osztjuk, és mindkettőt kinyújtjuk 40×25 cm-es téglalapra. Rátesszük a töltelék felét, elsimítjuk egyenletesen, és feltekerjük, mint a bejglit. A másik lapot ugyanígy elkészítjük. A 2 tekercs végeit összenyomkodjuk, összegyúrjuk, hogy ne váljanak el egymástól, és óvatosan, hogy ne nyíljanak szét, áttekerjük többször egymáson őket. A fonatból koszorút hajtunk, a végeit kicsit összenyomjuk.
Sütőlapra vagy tortaformába tesszük, a felületre került domborulatokat késsel bevágjuk kb. a közepükig, hogy szépen szét tudjanak nyílni. Megkenjük tojással, és meleg helyen helyen pihentetjük, míg közel a duplájára kel.
A sütőbe helyezés előtt ismét lekenjük tojással, hogy szép színe legyen.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.